Olaplex: dé oplossing voor droog en beschadigd haar

Veel mensen kampen met droog en beschadigd haar. Vaak wordt dit veroorzaakt door externe factoren, zoals stress of een ongezonde levensstijl. Ook veelvuldig kleuren van het haar kan enorm veel schade aanrichten. In dat geval is het noodzakelijk om het haar wat extra kracht te geven en zo te voorkomen dat de haarvezels in sterkte afnemen en het haar afbreekt. Olaplex is speciaal in het leven geroepen om beschadigd haar blijvend te herstellen. Het maakt het haar sterk en laat het weer glanzen. Maar hoe werkt dit precies? En welke producten van Olaplex zijn voor jou de beste keuze? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Olaplex! 

Wat is Olaplex precies? 

Olaplex is een hulpmiddel wat speciaal in het leven is geroepen om beschadigd, droog en futloos haar te herstellen. De producten worden met name gecombineerd met het verven van het haar. Veel haarsalons maken al standaard gebruik van Olaplex om tijdens de behandeling in het haar te brengen. Hiermee worden de schadelijke effecten van de behandeling verminderd, waardoor het haar minder beschadigd raakt. Je kunt Olaplex ook toevoegen tijdens het ontkleuren van het haar of gedurende een herstelbehandeling om mogelijke langdurige schade te verminderen en uiteindelijk blijvend te herstellen. 

De haarverzorgingsproducten van Olaplex bieden een geheel nieuwe ervaring. Zeker voor mensen die graag hun haar kleuren of voor professionele kappers. We kennen allemaal wel het doffe gevoel en uitstraling van haar wat te vaak gekleurd is. Dit is echter doorgaans niet snel opgelost. Met Olaplex geniet je van een oplossing voor de lange termijn. Al na de eerste behandeling zie je direct effect. Dat maakt het kleuren van je haar dus een minder heftige beslissing. 

Hoe werkt het? 

Olaplex zorgt ervoor dat gebroken zwavelverbindingen in het haar opnieuw verbonden worden. Hierdoor wordt het haar van binnenuit versterkt en oogt het ook direct gezonder en stralender. Een ander groot voordeel van Olaplex is dat deze niet alleen gebruikt kan worden bij een herstelbehandeling, maar ook direct kan worden toegevoegd tijdens het kleuren. Opvallend genoeg blijft de kleur dan ook nog eens langer goed in het haar zitten.

Olaplex kan op twee verschillende manieren gebruikt worden. Op de eerste plaats om alvast toe te voegen tijdens een kleurbehandeling, zodat het haar niet onnodig uitgedroogd of beschadigd raakt. Hiermee behoud je de kleur langer en blijft het haar sterk en glanzend. 

Het kan ook gebruikt worden bij een herstelbehandeling of tijdens het ontkleuren van het haar. Hierbij krijgt het haar direct alles wat het nodig heeft om zich goed te voeden en te herstellen. Het effect is direct zichtbaar. 

Geschikt voor ieder haartype 

Voor sommige vrouwen is het niet gemakkelijk om de juiste haarverzorgingsproducten te vinden. Zeker niet omdat veel haarverzorgingsproducten zich op specifieke haartypes richten. Wanneer jij hier niet onder valt, betekent dit dus ook dat je bij het kleuren niet over een beschermende laag kunt beschikken. Met Olaplex is dat gelukkig niet het geval. Deze bevat geen siliconen, phtalaten, olieën en polymeren. Daardoor kan Olaplex voor ieder haartype gebruikt worden.